Politika: Viši sud u Beogradu zakazao suđenje četvorici hrvatskih pilota za 14. oktobar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: bg.vi.sud.rs
Podelite vest

Viši sud  u Beogradu zakazao je za 14. oktobar suđenje četvorici hrvatskih oficira koj se terete da su u avgustu 1995. raketirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti, saznaje Politika.

Postupak po optužnici koju je protiv Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića, podiglo srpsko tužilaštvo za ratne zločine zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništvba u saizvršilštvu vodiće veće kojem će predsedvati sudija Vladimir Duruz.

Iako je tužilaštvo za ratne zločine prilikom podizanja optužnice predložilo da se postupak protiv okrivljenih vodi u njihovom odsustvu, po saznanjima Politike,  Viši sud nije doneo odluku o tome.

Branilac prvookviljenog Mikca, advokat Aleksandar Olenik je rekao da je jasno da je na Petrovačkoj cesti izvršen ratni zločin, da postoji veliki broj dokaza, svedoka i žrtava koji potvrđuju da su 7. i 8. avgusta 1995. hrvatski avioni bombardovali izbegličku kolonu… i dodao da je “suština da u konkretnom postupku nema dokaza upravo protiv četvorice okrivljenih”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x