Poljoprivrednici nezadovoljni razgovorom sa ministrom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: arhiva O.S.R.
Podelite vest

Potpredsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović rekao je danas da su nezadovoljni razgovorom sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem o ispunjenju njihovih zahteva za veću podršku toj grani privrede.

On je posle sastanka sa resornim ministrom rekao za Betu da osim zahteva za ukidanje zabrane izvoza pšenice, kukuruza, suncokreta i ulja, ništa drugo nije ispunjeno.

“Nedimović je rekao da će biti ukinuta zabrana izvoza pšenice, kukuruza, suncokreta i ulja do septembra, a posle toga će se razmatrati situacija na tržištu”, rekao je Adamović.

Dodao je da je Nedimović rekao da se rešavanje njihovih zahteva za ukidanje akcize na gorivo za 100 litara dizela po hektaru i subvencije dela cene mineralnog djubriva mora odložiti do formiranja nove vlade.

Zahtev za subvencijom od 300 evra po hektaru, prema rečima Adamovića biće odložen do sledeće godine i projektovanja republičkog budžeta.

“Nismo zadovoljni ispunjenjem naših zahteva i nakon razmatranja na Upravnom odboru donećemo odluku o daljim koracima”, rekao je Adamović.

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije formirana je nedavno i pre dvadesetak dana je predala zahteve Vladi Srbije u pismenoj formi, a jutros su njeni predstavnici razgovarali sa Nedimovićem.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x