Zbog trovanja isparenjima lepka pomoć lekara u toku minule večeri i noći potražila su 102 radnika, izjavio je direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić.

Pomoć lekara zatražila čak 102 radnika fabrike “Magna” u Aleksincu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Fabrika Magna u Aleksincu; Foto: D.K.
Podelite vest

Prema njegovim rečima, četiri radnika i dalje se nalaze na lečenju u bolnici u tom mestu.

“Svi pacijenti su bili sa istim simptomima, jakim kašljem, gušenjem, grebanje u grlu, malaksalosšću i glavoboljama, a nekoliko pacijenata imalo je i stomačne tegobe”, izjavio je Vidić.

Srećom, dodao je, sve se završilo bez težih posledica i žrtava. Zbog teže kliničke slike šestoro radnika prebačeno je sinoć na toksikologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. U toj zdravstvenoj ustanovi su saopštili da su nakon pregleda i primljene terapije tri pacijenta otpuštena na kućno lečenje, a tri zadržana u bolnici.

“Zadržane su pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamijski stabilni”, naveli su u toj zdravstvenoj ustanovi.

Policijska uprava u Nišu je saopštila da je do trovanja u fabrici “Magna” došlo sinoć oko 20 časova.

“Svi radnici iz fabrike su evakuisani, a ekipe Sektora za vanredne situacije iz Aleksinca i Niša obavile su pretragu fabrike”, kazali su u niškoj policiji.

Policija i vatrogasci, kazali su, pomogli su da svi radnici bezbedno napuste fabriku i nastavili da dežuraju u fabričkom krugu. Prema nezvaničnim informacijama, radnici su se otrovali isparenjima nakon što su juče oko 17 časova majstori lepili podlogu u fabričkom pogonu u kome se proizvode presvlake za automobile.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x