Pomozimo Kristini, za lečenje u Japanu potrebno 400 hiljada evra!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Fondacija Budi human
Podelite vest

Porodica Кristine Blagojević, koja se bori sa teškom bolešću, moli ljude dobre volje za pomoć. Posle hitne operacije u Srbiji, zračenja, hemoterapije i ponovljene operacije u Turskoj, za Кristinu su iscrpljene sve finansijske mogućnosti radi daljeg lečenja u ovim zemljama. Porodici je nadu ulila Univerzitetska klinika u Tokiju koja primenjuje inovativni lek Delytact. Za tumor koji je dijagnostikovan Кristini, glioblastom grade IV, predviđa se uspešnost lečenja čak 92 odsto. Za lečenje je potrebno prikupiti 400 hiljada evra.

Kristina je rođena 2005.  godine u Kruševcu kao drugo dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Živi sa roditeljima i dva brata u selu Globare pored Kruševca.

 Bila je zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije.

Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu, konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tumor Glioblastom gradus IV.

Nakon godinu dana, tumor se, nažalost, vratio. Kristina je operisana u bolnici u Istanbulu.

S obzirom na to da se radi o vrlo agresivnom tumoru, neophodno je da što pre nastavi lečenje na jednoj klinici u Japanu, gde se primenjuje inovativna terapija lekom Delytact.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitacije, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji više nisu u mogućnosti da sami snose troškove lečenja stoga se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu. Kristinin mlađi brat se 2011. godine suočio sa leukemijom i izašao iz bolesti kao pobednik.

Pomozimo Kristini u njenoj pobedi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x