Ponoš: Epizoda za prištinskim policajcima nije odvukla pažnju sa protesta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Youtube NovaS MedjuNama printscreen
Podelite vest

Predsednik pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je da je puštanjem na slobodu trojice prištinskih policajaca srpska strana uradila ono što je od nje traženo, a da cilj Aleksandra Vučića da se tim hapšenjem i scenografijom oko njega odvuče pažnja sa protesta u Srbiji nije ostvaren.

Ponoš je na televiziji N1 rekao da taj događaj sa hapšenjem kosovskih policajaca, koliko god bio realan, jer se radilo o ljudima sa oružjem, nije odvukao pažnju domaće i strane javnosti sa protesta u Srbiji, posebno u Beogradu.

“Vučić je odmah uradio šta je od njega traženo, a (kosovski premijer Aljbin) Kurti je bio pod pritiskom. Epizoda oko hapšenja policajaca je pomerila pritisak na Vučića. Ponovo je ispao gubitnik” rekao je Ponoš.

On je dodao da je kao i inače, javnost u Srbiji o Vučićevim postupcima informisana posredno, pa je i o oslobađanju trojice policajaca informacija najpre stigla od mađarskog premijera Viktora Orbana.

Ponoš je rekao da eventualni razgovori opozicije i vlasti pre ispunjenja zahteva protesta ne bi imali smisla, posebno ako je to nešto što je već viđeno uz učešće par evroposlanika.

“Trebaju nam dobro strukturirano razgovori vlasti i opozicije o izlasku zemlje iz krize, a to znači kako obezbediti mirni tranzicioni period uz pomoć prelazne vlade. Razgovor o konceptu i nadležnostima takve vlade je nešto što bi imalo smisla. Posebno jer bi takva vlada već prvih meseci obezbedila da se Vučić vrati u ustavne okvire”, rekao je Ponoš.

Ponoš je poručio da je spreman da razgovara sa svima u opoziciji, uključujući i onu koja sebe naziva patriotskom, kao i sa onima koji su za EU ili su parlamentarne stranke.

Takođe izneo je stav da bi bilo bolje da protesti u Beogradu budu organizovani subotom, a drugim danima u unutrašnjosti kako bi se sačuvala energija beogradskog protesta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x