Ponoš: Evropska budućnost Srbije i Vučić na vlasti nisu spojivi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Srbija Centar (SRCE), Foto: Beta Video printscreen
Podelite vest

Lider pokreta Srbija Centar – “SRCE” Zdravko Ponoš je ocenio u Pančevu da “nisu spojivi “evropska budućnost Srbije i predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučić na vlasti, saopštio je taj pokret.

On je sinić na tribini udruženja “Pančevo u pokretu” kazao “da je Vučićev odlazak sa vlasti upravo ključan za napredak Srbije na putu ka EU”, te da je  “ključno  da on ode”.

“Put ka tome je crnogorski scenario, a to znači da se SNS porazi na parlamentarnim i lokalnim izborima i da se Vučić obezvlasti na taj način”, rekao je Ponoš.

Prema njegovim rečima, posle toga “doći će vreme za polaganje računa”, navodi se u saopštenju.

“Mislim da ne možeš da budeš za Evropu ako si za Vučića, ne možeš da budeš ni za Srbiju ako si za Vučića”, rekao je on.

Dodao je da ne vidi članstvo Srbije u EU kao cilj nego, kako je kazao, kao sredstvo za institucionalnu obnovu Srbije i poboljšanje života njenih građana.

“Sve što je rađeno prethodnih 10 godina nije nas vodilo ka EU, a sada je taj put dodatno uslovljen ispunjenjem obaveza iz Vučićevog Ohridskog sporazuma”, kazao je on.

Upitan šta treba uraditi da dođe do promena u Srbiji,  Ponoš je odgovorio da je potrebna saradnja opozicija “u raznim formatima koji su mogući”.

Ocenio da je potrebno da se što pre “okonča vladavinu režima”, ali da, kako je kazao, “u ovom trenutku je nemoguće da to neko (iz opozicije) uradi sam jer ovde nisu regularni uslovi”.

Na tribini su govorili su i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović i predstavnik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x