Ponoš: Opozicija može s Vučićem samo o prelaznoj vladi, o ostalom posle ispunjenja zahteva protesta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Srbija Centar (SRCE), Foto: Beta Video printscreen
Podelite vest

Lider stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš izjavio je za beogradski list “Danas” da se pokazalo da je “priča o izborima farsa” i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne sme da izađe ni na kakve izbore.

“Bežao je na konferenciji za medije (u petak) od te teme. Kaže: ‘pričaće o tome’, ali sa (liderom vladajuće SNS Milošem) Vučevićem”, rekao je on.

“Zaustio (Vučić) da će da priča i sa opozicijom, ali shvatio da još nije vreme to da kaže jer zna da će mu na kanabe doći samo njegova opozicija. Prava opozicija s njim može da razgovara odmah samo o prelaznoj tehničkoj vladi, a o drugim stvarima tek nakon što ispuni zahteve protesta”, rekao je Ponoš.

Dodao je da je Vučićeva konferencija za medije pokušaj da se “zakrpe rupe na bušnom čamcu” koje “lojalni, a nesposobni i nejaki najbliži saradnici ne mogu da začepe ako je on odsutan iz medija nekoliko dana”.

Ponoš je kao “rupe na čamcu” naveo rebalans državnog budžeta, aferu Jovanjica i novu rundu razgovora o Kosovu.

Ponoš je Vučića uporedio sa “njegovim političkim čukundedom” Nikolom Pašićem (1845-1926) koji je “narodu govorio da im super stoji gunj i opanak” dok je svoju decu slao u Pariz, pa “tako i ovaj danas u patikama od 900 evra objašnjava sirotinji da ništa ne fali što su krezubi, ‘važno da imaju koru ‘leba’ “.

Po Ponoševim rečima, “Srbiji treba sređivanje stanja, regularni izbori, društveni dijalog, pravda, prosperitet, lustracija, stvarno kretanje u smeru evropskih integracija, a ne zamajavanje”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x