Ponoš: Osuđujem agresiju na Ukrajinu, protiv sam sankcija koje bi osiromašile stanovnike Rusije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS)
Podelite vest

Kandidat za predsednika Srbije koalicije Ujedinjena Srbija Zdravko Ponoš izjavio je da osuđuje agresiju Rusije na Ukrajinu, kako je naveo, na isti način kao što bi osudio agresiju na svaku članicu Ujedinjenih nacija.

“Mi, građani Srbije i Srbija kao država, imamo moralno pravo da se pozivamo na principijelan stav jer smo bili žrtva NATO agresije. Imamo, nažalost, iskustvo i sa sankcijama”, kazao je Ponoš u intervjuu za današnji Blic.

Istakao je da je protiv sankcija koje bi osiromašile rusko stanovništvo, ali ne i protiv sankcionisanja oligarha i dodao da ne primećuje da je njihova imovina ugrožena u zapadnim metropolama.
Ponoš je rekao da je zadatak odgovorne vlasti da amortizuje posledice tog rata na Srbiju i njeno stanovništvo, a ne da unosi dodatnu nesigurnost.

“Kad je neko vlast duže vreme, onda mir i stabilnost ne treba da nagoveštava. To je trebalo da ostvari. Ili da odstupi. Ako ima neko genijalnu novu ideju, onda tu ideju treba izneti u javnoj debati”, istakao je on.

Ponoš je dodao da zato poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televizijski duel i da od njega očekuje “samo malo državničke odgovornosti”.

Ponoš je kazao da se protivi ulasku Srbije u NATO, a da se zalaže za saradnju kroz Partnerstvo za mir.

“To je u našem interesu, posebno imajući u vidu činjenicu da su NATO snage i dalje prisutne na Kosovu i da tamo pružaju bezbednosne garancije našem stanovništvu”, dodao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x