Ponoš (SRCE): Opozicija pre svega mora da zahteva parlamentarne izbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. FB Zdravko Ponoš
Podelite vest

Predsednik stranke “Srbija Centar” (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je  da opozicija mora da zahteva, pre svega parlamentarne izbore, saopštila je ta stranka.

On je za televizuju Nova S to obrazložio time što “problemi sa kojima se suočava država nisu lokalni, već se tiču svih građana” i mogu se, kako je kazao, “rešavati sa republičkog nivoa”.

Kazao je da s obzirom da režim odbacuje ideju prelazne tehničke vlade, “opoziciji ostaje mogućnost da se dogovori da na izbore ide u najširem frontu”.

Prema njegovim rečima, to je potrebno kako bi “u oročenom vremenskom roku pospremila stanje u zemlji i raspisala regularne izbore”.

“Ako nema spremnosti ili snage za to, onda je optimalno da se na izbore ide u kolonama koje imaju dobru sinergiju u obezbeđuju kumulativno dobar rezutat opozicije”, rekao je on.

Upitan o potpisanoj deklaraciji o zajedničkom delovanju sa strankom Zajedno, Demokratskom strankom i Rumunskom partijom Ponoš je kazao da je to plod dobre saradnje koja već postoji.

Dodao je da su otvoreni da se tu priključe i ostale proevropske stranke koje su, kako je naveo, spremne na uspostvaljen način međusobne komunikacije u postojećem formatu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x