Ponoš: Vlast ne razume državu kao mehanizam za sprovođenje socijalnog dijaloga

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ujedinjeni za pobedu Srbije
Podelite vest

Predsednički kandidat koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” Zdravko Ponoš ocenio je danas da aktuelna vlast ne razume koncept socijalnog dijaloga, kao ni državu kao mehanizam za sprovođenje tog dijaloga i garant njegove primene.

“Odlazeći režim suštinski baštini neki metastazirani komunistički jednopartijski koncept. A to znači da je njima bilo kakav politički pluralizam neprihvatljiv”, rekao je Ponoš za list Nova.

Ocenio je kao porazno to što je “rodonačelnik rizičnih podela u društvu” aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, “čovek koji bi po Ustavu trebalo da reprezentuje jedinstvo”.

“On je Srbiju grubo podelio na svoje i one druge. Tako nam se i obraća. To nije normalno. Jedna od najvažnijih stvari je da sa te pozicije prestane da šiklja govor mržnje”, kazao je on.

Ponoš je naglasio i da se “grozi koncepta vođe”, kao i da taj koncept prolazi samo u zemljama “gde postoje ozbiljni problemi sa informisanjem i obrazovanjem”.

“Potreba za vođom se javlja i kad su prisutni egzistencijalni strahovi. Zato odlazeći režim manipuliše sa ratom u Ukrajini, nemaštinom, neizvesnošću. Jednom rečju, svesno generiše strah”, naveo je Ponoš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x