Ponoš: Vučić zatvorio krug, od Šešelja preko Šredera opet do Šešelja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS)
Podelite vest

Predsednik stranke Srbija Centar (Srce) general Zdravko Ponoš na predizbornom skupu koalicije “Srbija protiv nasilja” u Kruševcu rekao je danas da bi rezime vladavine Alelsandra Vučića mogao da nosi naslov “šta sve može da se upropasti za deset godina vlasti, a može mnogo kada je čovek tako talentovan i posvećen kao što je Vučić”.

Kako je saopšteno iz Srbija Centra, Ponoš je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “napravio pun krug u svojoj političkoj karijeri od Šešelja do Šredera, pa natrag do Šešelja” kao i da je jedini način da se zaustavi propadanje da 17. decembra na izborima opozicija “razvlasti Vučića” tako što će morati da se vrati u ustavne okvire, jer Srpska napredna stranka (SNS) neće moći da formira vladu.

Nabrajajući šta je sve upropašteno za vreme vlasti naprednjaka, Ponoš je rekao da je Srbija 1840. godine dobila Poštu i da je bila jedan od osnivača Međunarodne poštanske unije, dok je sada “Vučić doveo Đorđevića, koji je upropastio nešto što ima tradiciju 180 godina”.

Kazao je i da je “železničku prugu od Beograda do Niša Srbija sagradila 1884. godine a vidimo gde je železnica danas”, kao i da je 1900. godine sagrađena hidrocentrala na Đetinji koja još uvek radi “samo zato što Grčić nije stigao do nje”, i da je “Srbija 1804. godine dobila vojsku a znamo gde je ona sada nakon što su je vodili Vučić, Gašić, Stefanović, Vulin, Đorđević i danas Vučević”.

“To su ljudi kojima ne bi poverili ništa a kamoli vojsku”, rekao je Ponoš.

Ponoš se osvrnuo na Vučićevu izjavu koju je dao iz Dubaija i tom prilikom rekao da ukoliko Ohridski sporazum postaje deo poglavlja 35, onda se za Srbiju zatvaraju vrata od EU.

“Dobro jutro genije”, rekao je Ponoš i upitao Vučića šta je to on onda ispregovarao i da li ga sada nervoznim čine predstojeći sastanci EU na tu temu koji će se desiti pre izbora u Srbiji.

Ponoš je pozvao “svu pravu opoziciju bez obzira na kojoj strani je političkog spektra da ostavi razlike po strani kako bi se posle izbora izborili protiv najveće nevolje koju predstavlja režim SNS”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x