Ponovo radovi na vili u Topolskoj 19, iako je država zaštitila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google street wiev
Podelite vest

Društvo za uredjenje i ulepšavanje Krunskog venca i Udruženje Topolska saopštilli su da su proteklih nedelja nastavljeni radovi na predratnoj vili u Topolskoj 19, iako se ta vila odlukom Vlade Srbije nalazi pod zaštitom.

Ove dve organizacije saopštile su danas da je vila zaštićena u okviru Prostorno-kulturno-istorijske celine Krunski venac, a da investitor “bahato” nastavlja nelegalne radove, mimo rešenja Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Dva udruženja navela su da su obavestila Zavod za zaštitu spomenika, koji je izlaskom na teren 18. februara utvrdio da se nastavlja “flagrantno kršenje njihovih uslova”.

“Iako je nadležna gradjevinska inspekcija prošle godine svojim rešenjem zatvorila gradilište, zamenik tužioca Prvog opštinskog tužilaštva Nikola Stojanović dozvolio je da se nastave radovi kako bi se objekat navodno vratio u predjašnje stanje”, navedeno je u saopštenju.

Medjutim, Društvo i Udruženje Topolska naglasilo je da je tužilac na taj način omogućio investitoru da nastavi da krši zakon, pa postavlaju pitanje kakve su namere tužioca Stojanovića.

“Upoznajemo javnost sa još jednim primerom investitorskog bahaćenja, ali i nefunkcionisanja pravne države i javno zahtevamo od nadležnog tužilaštva da konačno pokrene odgovarajuće postupke protiv počinilaca krivičnih dela”, zaključilo je to društvo u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x