Popović (SSP): Šapić slagao da je povećan broj prodatih karata ove godine u odnosu na prošlu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mila Popović, foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović ocenila je da je izjava gradonačelnika u ostavci Aleksandra Šapića da je povećan broj prodatih karata u gradskom prevozu “laž”, i upitala zašto se ne objave podaci o prihodima i uporede sa prošlom godinom.

“Odlazeći gradonačelnik je rekao da je u periodu jul-septembar 2022. godine prodato ukupno 2.257.266, a da je u istim mesecima ove godine prodato 3.515.927 karata. Međutim, ako se uzme činjenica, koja je lako dostupna u izveštajima Sekretarijata za javni prevoz, da je 2022. godine prosečno prodavano 60.000 karata dnevno, za tri meseca 2022. godine prodato je oko 5.400.000 karata”, navela je Popović u saopštenju.

Izjavila je da je to dva miliona više karata prošle godine u odnosu na ovu  i tri miliona više od onoga što je Šapić objavio, kao i da je, zbog smanjene cene, ogromna razlika u novcu koji je prihodovao grad.

“Kako je Aleksandar Šapić došao do ovih brojeva? Da li ih je jednostavno izmislio ili ne shvata da je poredio broj transakcija kupovine karata, a ne broj kupljenih karata? Na primer neko je mogao da uplati 500 dinara u jednoj transakciji i tako plati više karata, da li je Šapić to predstavio kao jednu”, upitala je Popović.

Navela je da je SSP zatražila izveštaj o tome koliko para je od naplate karata otišlo u budžet Srbije, ali ga gradske vlasti, kako je ocenila, kriju jer bi se  videlo da je gradska vlast smanjila cene, uložila oko 14 miliona evra u nov sistem, a da je ukupan prihod za koji su tvrdili da će porasti, drastično manji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x