Popović (SSP): Za zakonsku kontrolu kladionica i ostavku ministarke zdravlja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mila Popović, foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) je danas zatražila od Vlade Srbije da po “svim zakonima” kontroliše rad kladionica, a od ministarke zdravlja da podnese ostavku zbog, kako tvrde, promovisanja jedne od njih.

Predsednice beogradskog odbora SSP Mila Popović je u saopštenju zapitala da li ministarka Danica Grujičić zna da u Srbiji ima oko 300.000 zavisnika od kocke, a da najmlađi ima 14 godina?

“Ako zna i ako ne zna, zbog promovisanja kladionice Mozzart sa čijom fondacijom je pred kamerama potpisala ugovor o donaciji, treba da podnese ostavku”, navela je ona.

Zapitala je šta je Ministarstvo zdravlja preduzelo u lečenju bolesti od zavisnosti, te “da li će možda ministarka da se pojavi u reklami za “laki keš”.

“Dobro je to što Mozzart fondacija želi da pokloni bolnicama, ali to mogu da rade u tišini, a ne da prave reklamu”, navela je Popović.

Kazala je i da je SSP pre osam meseci dostavila nadležnima spisak kladionica na razdaljini manjoj od 200 metara od škola što nije u skladu sa Zakonom i da “nije urađeno ništa”.

“Zahtevali smo da izlozi kladionica budu prozirni i da se skinu neonska svetla, a SNS većina u Skupštini grada za to nije glasala”, kazala je ona.

Prema njenim rečima, gradska skupštinska većina nije glasala ni da se sa igrališta uklone oznake kladionica.

Dodala je da SSP traži od države da uvede i “striktna pravila” o reklamiranju, koja, kako je ocenila, “neće dozvoliti trenutno bahaćenje”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x