Poreska inspekcija zatvorila pet štandova na leskovačkoj Roštiljijadi, ugostitelji ogorčeni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.M.
Podelite vest

Poreska uprava zatvorila je u sredu uveče pet od 11 štandova na manifestaciji Roštiljijada u Leskovcu zbog neizdavanja fiskalnih računa a ogorčeni vlasnici zapretili su da će, ako se tako nastavi, bojkotovati ovogodišnji festival roštilja u tom gradu.

Vlasnik Ugostiteljske radnje “Roštilj iz Leskovca” Ivan Mirković kazao je Beti da u frižideru ima mesa u vrednosti od 200.000 dinara i da će se sve to pokvariti jer do kraja Roštiljijade ne može ništa da pomera.

“Inspekcija je došla, ja sam im pokazao kasu i rekao da mi je ostalo samo da ubacim cene. Ali se oni nisu obazirali, već mi zapečatili štand. Nikada više neću da izlažem na Roštiljijadi. Platili smo zakup i radnike a sada smo u gubitku”, rekao je Mirković.

Na konstataciju da i pored toga rade, drugi vlasnik radnje je kazao da rade na manjem štandu.

“Niko ne izdaje račune, ne može da se postigne. Neka dođu, slobodno, opet da nas zatvore, pa ću i ja da zatvorim i odem. Ovo je sramota”, rekao je on.

Ostali ugostitelji koji nemaju crvenu traku preko štandova kazali su da saosećaju sa kolegama i da su spremni da se pridruže bojkotu, koji najavljaju “zatvoreni ugostitelji”. Reporterka Bete je na takozvanoj “roštiljskoj štrafti” videla da se fiskalni računi nekim kupcima pljeskavica izdaju a nekima ne.

Na svakom štandu zalepljeno je saopštenje Ministarstva finansija sa upozorenjem o zakonskoj obavezi da se izdaju fiskalni računi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x