Porodica iz Gadžinog Hana očekuje sedmo dete i strepi od isključenja struje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreetView printscreen
Podelite vest

Tomislava Durković (31) iz Gadžinog Hana ovih dana ući će u deveti mesec trudnoće, ali sa zebnjom očekuje rođenje svog sedmog deteta jer ne može da se zaposli i prima socijalnu pomoć od 26.000 dinara, dok su prihodi njenog supruga Bojana neredovni i nesirugurni pošto se bavi preprodajom stvari na pijaci.

Durkovićima je ovih dana stigao račun za struju od 106.000 dinara i strepe da će Elektrodistribucija uskoro isključiti sa mreže socijalni stan od 50 kvadrata u kome žive.

Tomislava Durković je istakla da oni zaista žele da redovno plaćaju struju, ali ne mogu sa troškovima koje imaju oko dece i prihodima koje imaju.

“Bliži se početak školske godine i Miljanu (13), Marka (12), Anđelu (11) i Iliju (9) treba da opremimo za školu, a Viktora (6) za predškolsko. Ništa im još nismo kupili, a toliko toga im treba, odeća, obuća, knjige i školski pribor”, kazala je Tomislava.

Prema njenim rečima, deca su februara ove godine, zbog nepotpune dokumentacije, ostala bez dečjeg dodatka, pa su morali da angažuju advokata da bi sakupili sve što se od papira traži, uključujući i sporni papir o starateljstvu nad tri detata sa njenim bivšim suprugom.

“Očekujemo uskoro da to bude rešeno, ali ni sa tim parama nećemo moći da platimo dug za struju. Za četvoro dece dečji dodatak je 14.700 dinara”, rekla je Tomislava.

Ona je dodala da je pre mesec dana podnela Centru za socijalni rad zahtev za isplatu jednokratne pomoći, kako bi tim novcem umanjili dug za struju.

“Odobrili su nam samo 5.000 dinara, ali neizvesno je kada će nam ih uplatiti, jer, kako su nam rekli, opština nema para u budžetu”, izjavila je Tomislava.

Ona je kazala da pored svakodnevnih troškova, ima i dodatne oko lekarskih kontrola na koje mora da vodi ćerku Anđelu, koja je pre šest godina bolovala akutne limfoblastne leukemije i primila osam hemioterapija.

Veliki izdatak, dodala je, predstavlja i njeno lečenje trombofilije i lek fraksiparin koji mora da prima, a koji mora da kupuje u apotekama.

“Zaista se nalazimo u teškoj situaciji i potrebna nam je pomoć humanih ljudi. Šta god budemo dobilii nama će dobro doći, odeća i obuća za decu, školski pribor, hrana, sredstva za higijenu. Svakako nam je najpotrebnija novčana pomoć kako bi platili dug za struju”, kazala je Tomislava.

Pomoć Tomislavi, Bojanu i njihovoj deci može se uplatiti na račun 200 128386157 33, na ime Bojana Durkovića.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x