Portparol grčke vlade: Ambasador u Beogradu uložio demarš odmah nakon pada aviona s municijom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: AP Photo/Giannis Papanikos
Podelite vest

Po nalogu ministra spoljnih poslova Grčke Nikosa Dendiasa, ambasador Grčke u Beogradu uložio je demarš srpskoj strani u vezi sa potrebom da grčka strana bude ranije obaveštena o prirodi tereta aviona “antonov” koji se srušio u subotu na severu Grčke, izjavio je portparol grčke vlade Janis Oikonomu na brifingu za novinare u Atini.

U isto vreme generalni sekretar vlade Temistokle Demiris, posetio je ukrajinskog ambasadora u Atini zbog potrebe prethodnog informisanja grčke strane o prirodi tereta ukrajinskog aviona, prenela je danas ambasada Grčke u Beogradu.

Oikonomu je rekao da je ubrzo nakon pada teretnog aviona “antonov”  između naselja Antifilipi i Paleohori, na uviđaj  stiglo 15 vatrogasaca sa sedam vozila, a potom i dodatne vatrogasne snage, uključujući specijalne ekipe sa dva specijalna vozila za prikupljanje opasnih materija.

Područje je odmah ograđeno i upozoreno lokalno stanovništvo, a sve istrage su sprovedene u saradnji sa grčkim oružanim snagama.

Antonov 12, koji se srušio u subotu kod Kavale na severu Grčke, prevozio  je 11,5 tona municije srpske namenske industrije za Bangladeš, a u nesreći je poginulo svih osam članova ukrajinske posade.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x