Posetioci iz celog sveta uživali u džez spektaklu Nenada Vasilića na EXPO 2020 Dubai

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nenad Vasilić Foto: Jelena Lađarević
Podelite vest

“Nema ništa lepše nego nastupati za svoju zemlju” poručio je Vasilić posle koncerta. Nenad Vasilić, jedan od vodećih evropskih muzičara i kreativni ambasador Nacionalne platforme “Srbija stvara”, priredio je spektakl za pamćenje, nastupom na Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

Po završetku nastupa, Nenad je podelio svoje utiske:

“Izuzetna nam je čast da predstavljamo svoju zemlju u svetu. Kako mi živimo u Austriji, često nas šalju da predstavljamo Austriju, ali nema ništa lepše nego predstavljati svoju zemlju – Srbijicu dragu! Videti kako ljudi iz različitih krajeva planete reaguju na našu kulturu i muziku i upoznati ih sa njom. Izuzetno smo ponosni kako se naša zemlja predstavlja na Svetskoj izlozbi u Dubaiju i moram da kažem da mi se od onoga sto sam video na Expo-u, naš Paviljon najviše dopao, najšarmantniji je i sa najviše stila”, zaključio je Vasilić.

Foto: Jelena Lađarević

Kontrabasista, kompozitor, aranžer i kompletna ritam sekcija u jednoj osobi, Nenad Vasilić  na jedinstven način spaja džez, improvizaciju i svetsku muziku, čineći je svojom.

Inspirisan pažljivim istraživanjem balkanske narodne muzike i njenim spajanjem sa evropskom improvizovanom muzikom i džezom, Vasilić kao pedagog, muzičar i kompozitor zadivljuje publiku širom sveta sa preko 40 originalnih kompozicija.

Opisujući muziku kojom se bavi, Vasilić ipak izbegava da je odredi kao Balkan Jazz, dopuštajući da se u njoj nađu ekstrakti džeza, folklora, klasike, heavy metala, roka ili muzike sveta, karakterišući je jednostavno kao – “moja muzika”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x