Poslanici danas o budžetu Srbije za 2023. godinu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Skupština RS
Podelite vest

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je za danas u 11.10 sednicu parlamenta, a među 35 tačaka dnevnog reda naći će se i predlog zakona o bužetu Srbije za 2023. godinu.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine, uz predlog budžeta naći će se i predlozi odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika i Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i izmene tih finansijskih planova.

Predložen je i zakon o završnom računu budžeta Srbije za 2021. godinu, kao i izmene zakona o budžetskom sistemu, poreskom postupku i poreskoj administraciji, republičkim administrativnim taksama, porezu na dohodak građana, porezu na dodatnu vrednost, rokovima za izmirivanje novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, kao i Carinskog zakona.

Poslanici će razmatrati i izmene zakona o elektronskom fakturisanju, fiskalizaciji, doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Po dnevnom redu će se raspravljati i o zaduživanju države kod NLB Komercijalne banke za potrebe finansiranja brze saobraćajnice i autoputa Beograd-Niš-Požarevac, Veliko Gradište-Golubac.

Poslanici će raspravljati i o potvrđivanju protokola o finansijskoj i tehničkoj saradnji između vlada Srbije i Španije u oblasti infrastrukturnih projekata, ugovoru između vlada Srbije i Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, kao i o sporazumu o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za razvoj za Projekat čiste energije i energetske efikasnosti za građane.

Na dnevnom redu naći će se i Okvirni sporazum o finansijskom partnerstvu između Srbije i Evropske komisije o pravilima za sprovođenje finansijske pomoći Evropske unije Srbiji, u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA III).

Razmatraće se i razrešenje funkcije predsednika Osnovnog suda u Bečeju, izbor predsednika sudova i izbor sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, kao i izbor viceguvernera Narodne banke Srbije (NBS).

Na dnevnom redu su i izmene članova i zamenika članova u skupštinskim odborima Socijalističke partije Srbije i koalicije Nada, kao i izmene sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x