Poslanici danas o korisnicima usluga privremenog smeštaja i kadrovskim rešenjima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Ilustracija foto: Narodna skupština Republike Srbije

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu sednicu, a prva tačka dnevnog reda biće Predlog zakona o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti, koji će biti uskladjen sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

 

„Novim zakonom trebalo bi da se unapredi položaj korisnika usluga privremenog smeštaja, kroz proces očuvanja kvaliteta života i potencijala korisnika, razvoja i pripreme korisnika za život u zajednici, bez diskriminacije, pod ravnopravnim uslovima, u skladu sa pristupom zasnovanim na ljudskim pravima“, navedeno je u predlogu.

 

Poslanici će odlučivati i o novom kreditu od 14,9 milijardi dinara za potrebe finansiranja Projekta Ruma – Šabac – Loznica, a trebalo bi da potvrde i sporazum Srbije i Indije o davanju dozvola članovima porodica osoblja diplomatsko-konzularnih predstavništava za bavljenje plaćenim delatnostima.

 

Na dnevnom redu je i izbor sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, kao i izbor člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, a predložena je Gordana Veljković sudija Apelacionog suda u Kragujevcu.

 

Biće reči i o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, o prestanku funkcije predsednika Upravnog suda, o prestanku funkcije dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, i Predlog odluke o izboru člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x