Posle 10 godina borbe asfaltirana Ulica Dušana Trifunca u Nišu, stanari zahvalni gradonačelnici i medijima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Goran Radovanović
Podelite vest

Deo niške ulice Dušana Trifunca u dužini od osamdesetak metara posle 10 godina borbe stanara dobio je asfalt, rekli su Srbija vestima Goran Radovanović i Borisav Stamenković koji su medije početkom februara obavestili o svom decenijskom problemu.

Radi se o nastavku Ulice Dušana Trifunca, pored Osnovne škole „Ćele kula“ i Gerontološkog centra, koji izlazi na Ulicu Radnih brigada.

„Srećni smo i zadovoljni što se posle dužeg vremena pojavila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je koordinisala sve gradske službe i rešila naš dugogodišnji problem“, istakao je Goran Radovanović.

Dodao je da mu je drago što se potvrdilo da su Stamenkovićeva i njegova izjava da su na ovom delu ulice rešena pravno-imovinska pitanja još 2014. godina, bile istinite.

„Ovim putem iskazujemo veliku zahvalnost svim pisanim i elektronskim medijima koji su ispratili naš decenijski problem“, kazao je.
Radovanović je tada objasnio da je ulica u planu za igradnju skoro 20 godina i da se nalazi kako u generealnom, tako i u detaljnom Urbanističkom planu Grada Niša.

Predračunska vednost ovih radova je oko 5 miliona dinara, a Radovanović dodaje da su stanovnici ulice upoznati sa osnovnim dimenzijama kolovoznih traka i trotoara.

„O izvedenim radovima u skladu sa glavnim projektom, širini kolovozne trake i trotoara, svakako nisu nadležni stanovnici ulice, niti gradonačelnica Sotirovski, već nadzorni organ Direkcije za izgradnju grada Niša“, rekao je Radovanović komentarišući svoj utisak o radovima.

Danas ovaj deo UliceDušana Trifunca izgleda ovako.

Foto: Goran Radovanović

Podsetimo, rešenje decenijskog problema stanara Ulice Dušana Trifunca, počelo je da se nazire kada je na portalima Srbija vesti i Niške Vesti objavljen tekst „Niti manje ulice, niti većeg blata, a niko nije nadležan“.

„Veoma je zabavno kroz ovakvu kaljugu gurati dečija kolica, voditi decu u školu i gmacati po glibu. A dovoljno je dva kamiona rizle i asfalta. Kažu da ulica nije upisana u mape, ali se godinama koristi. Bilo bi logično da se ili osposobi za saobraćaj, ili da se zabrani prolaz motornih vozila. Sve je bolje od ovog brloga. Činjenica je da se grad menja, pa je logično da dobija nove ulice, prolaze, parkove“, izjavio je tada Borisav Stamenković.

Ovaj deo ulice je pre samo dva meseca izgledao ovako.

Foto: Borisav Stamenković

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x