Posle hapšenja zbog zloupotrebe položaja produžen pritvor osumnjičenima u Beloj Palanci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mup.gov.rs
Podelite vest

Odgovornim licima “Remizijane” koja je policija uhapsila septembra meseca, danas je produžen pritvor. Oni se sumnjiče da su prilikom pravljenja mesečnih spiskova za lica koja su readmisijom boravila u jednom hotelu u okviru ove firme upisivali i ljude koji nisu koristili taj hotel. Takođe, uhapšen je i zaposlen u Opštini Bela Palanka jer te spiskove nije proveravao i na taj način je za firmu pribavljena protivpravna imovinska korist od 3.333.840 dinara i za isti iznos oštećen Komesarijat za izbeglice.

Osumnjičeni su funkcioneri SPS – a u Beloj Palanci.

“M. D.  (1964) i S. D. (1964) su kao odgovorna lica DOO “Remizijana” iz Bele Palanke sačinjavali mesečne spiskove za lica koja su readmisijom boravila u jednom hotelu u okviru navedene firme, a u koje su, kako se sumnja, upisivali i lica koja nisu koristila taj hotel”, navodi se saopštenju MUP-a.

Nakon toga, oni su spiskove dostavljali osumnjičenom N. N. (1958), zaposlenom u Opštinskoj upravi Bela Palanka a kojem su bili povereni i poslovi u vezi sa Komesarijatom za izbeglice, da bi, kako se sumnja, overio spiskove bez prethodnih provera i preduzimanja potrebnih mera i radnji.

M. D. i S. D. su potom, na osnovu tako overenih spiskova, sačinjavali fakture prema Komesarijatu za izbeglice radi naplate troškova ishrane i smeštaja lica koja su u Srbiju vraćena po osnovu Sporazuma o readmisiji, navodi se u saopštenju MUP-a.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, za DOO “Remizijana” Bela Palanka pribavili protivpravnu imovinsku korist od 3.333.840 dinara i za isti iznos oštetili Komesarijat za izbeglice.

Osumnjičenima je  tada određeno zadržavanje do 48 časova i oni su uz krivičnu prijavu, bili privedeni nadležnom tužilaštvu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x