Poslednji dan Beogradskog džez festivala, Džon Skofild sa svojim triom u mts Dvorani

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto FaceBook Beogradski Džez Festival//Belgrade Jazz Festival
Podelite vest

Koncertima u mts Dvorani i Domu omladine večeras će biti zatvoren 39. Beogradski džez festival.

Glavni program u mts Dvorani u 19 sati otvoriće kvartet italijanskog saksofoniste Stefana Di Batiste (Stefano Di Battista), koji će na nastupu “Morricone & more” izvoditi muziku čuvenog italijanskog kompozitora i dirigenta Enia Morikonea (Ennio Morricone), kao i drugih muzičkih uzora.

Od 21 sat, na istoj bini nastupiće trio američkog gitariste Džona Skofilda (John Scoffield), trostrukog dobitnika muzičke nagrade Gremi – dva puta za najbolji instrumentalni džez album i jednom za najbolji improvizovani džez solo.

Tokom svoje pedesetogodišnje karijere, svirao je sa Majls Dejvisom (Miles Davis), Džerijem Maligenom (Gerry Mulligan), Četom Bejkerom (Chet Baker), Herbijem Henkokom (Herbie Hancock), Dejvom Libmenom (Dave Liebman) i mnogim drugima, a snimio je više od četrdeset albuma kao lider i učestvovao na više od sto kao saradnik.

Na programu koji u 22.30 počinje u sali Amerikana Doma omladine Beograda, nastupiće francuski duo koji čine pevačica Lejla Marsijal (Leïla Martial) i violončelista Valentin Sekaldi (Valentin Ceccaldi), koji džez muziku kombinuju sa elektronikom.

Festival će koncertom koji počinje u ponoć zatvoriti kvartet francuskog saksofoniste Silvana Riflea (Sylvain Rifflet), koji je na sceni prisutan već dve decenije i sarađivao je sa brojnim legendama francuskog i svetskog džeza.

Ovogodišnji Beogradski džez festival zvanično je počeo u sredu, 25. oktobra, ali je dan ranije održan i predfestivalski koncert na kome je, povodom 30 godina postojanja, nastupio džez odsek Muzičke škole “Stanković”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x