Pošta Srbije: Dogovorene mere za unapređenje materijalnog položaja zaposlenih

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Na sastanku vršioca dužnosti direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića sa delom rukovodstva i poslovodstva, “usaglašen je akcioni plan za naredni period i dogovoreno je da svaka funkcija dostavi hodogram aktivnosti”, kako bi se što pre počelo sa primenom dogovorenih mera za poboljšanje poslovanja i unapređenje materijalnog položaja zaposlenih.

Kako je saopšteno iz Pošte Srbije, izrađen je nacrt cenovnika novih Post ekspres usluga, kao i predlog aneksa ugovora o radu, kojim će zaposlenima u tehnologiji biti omogućen dopunski rad.

“S tim u vezi, usaglašen je nacrt sporazuma sa nezavisnim preduzećem ‘Post Pro’, analizirani su predlozi modela koji će se primenjivati za zaposlene u tehnologiji, i ustanovljena je metodologija isplate, odnosno način i visina naknade za zaposlene”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je analiziran i plan za reorganizaciju rejona i normi za poštare i dostavljače, stepen i razlozi opterećenosti rejona i broj izvršilaca koji nedostaje.

“Očekivano je da se sa primenom novih mera za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih počne već u novembru, kako je i v.d. direktor Pošte Srbije obećao, a visina naknade na osnovu učinka dostizaće i preko 40 procenata u slučajevima izuzetnih rezultata i velike produktivnosti, odnosno ostvarivanjem norme”, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x