Pošta Srbije: Pismo učenice iz Futoga konkuriše za najbolje pismo na svetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Pismo dvanaestogodišnje Ane Milenković iz Futoga predstavljaće Srbiju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo koje organizuje Svetski poštanski savez, saopštila je Pošta Srbije.

Tema ovogodišnjeg takmičenja za mlade od devet do 15 godina je “Napiši pismo uticajnoj osobi i objasni zašto i šta treba da se preduzme u vezi sa klimatskom krizom”, na koju je nacionalna pobednica odgovorila pismom bivšoj izvršnoj direktorki UNICEF-a, Henrijeti Fore.

Po oceni komisije koju su činili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnologije, Ministarstva za zaštitu životne srednine i Pošte Srbije, Ana Milenković je poslala snažnu poruku koja iskazuje objektivnu brigu dece za ekološku budućnost sveta, ali ujedno i poziva na zajedničko delovanje u cilju čuvanja klime na planeti.

Prema pravilima Svetskog poštanskog saveza, Pošta Srbije kao nacionalni poštanski operator, poslala je Anino pismo u sedište ove organizacije u Švajcerskoj, gde će međunarodni žiri ocenjivati pisma pobednika iz svih država učesnica i proglasiti tri najbolja koja će biti nagrađena zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom.

Svetski poštanski savez je specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija, a Međunarodno takmičenje za najbolje pismo organizuje 51 godinu na različite teme, sa ciljem da doprinese unapređenju pismenosti kod mladih kroz umetnost pisanja pisama i da podstakne učesnike da izraze svoju kreativnost i usavrše svoje jezičke veštine uz poštovanje pravila koja podrazumevaju da pismo mora biti pisano rukom, uz poštovanje striktne forme pisma.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x