Pošta Srbije: Svetska filatelistička izložba u Beogradu 2027.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

posta.rs
Podelite vest

Svetska filatelistička izložba biće održana u Beogradu 2027. godine, saopštila je danas Pošta Srbije.

Da Beograd bude domaćin te izložbe aplicirali su Savez filatelista Srbije i Pošta Srbije i na upravo završenoj Svetskoj filatelističkoj izložbi EFIRO 2024 u Bukureštu članovi Upravnog odbora Svetske filatelističke organizacije (FIP – Fédération Internationale de Philatélie) prihvatili su taj predlog.

Ratifikacija te odluke predviđena je na FIP kongresu u decembru ove godine u Šangaju, a kao predstavnik FIP-a, za konsultanta izložbe, imenovan je Peter Suhadolc (Slovenija) uz asistenciju Jigal Natanijela (Izrael).

“Poveravanjem organizacije svetske izložbe, koja će prvi put biti održana na teritoriji bivše Jugoslavije, Beogradu je ukazana čast, poverenje i obaveza da u okviru specijalizovane izložbe EXPO 2027 postane prestonica svetske filatelije”, navela je Pošta Srbije.

Istaknuto je da će Beograd imati priliku da pokaže svoju bogatu istoriju i da se predstavi kao otvoren, gostoljubiv grad, spremno prihvatajući filateliste i ljubitelje poštanskih maraka iz celog sveta. Svetsku filatelističku izložbu će oraganizovati Savez filatelista Srbije uz podršku Vlade Srbije i Pošte Srbije.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x