Potpisan ugovor o izgradnji akva–parka u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Jovana Miladinović

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Aleksandar Obradović, predstavnik firme Alex E&C d.o.o potpisali su danas Ugovor o izgradnji akva-parka. Pomenuta firma predvodi konzorcijum izvođača. Planirano je da radovi počnu krajem decembra meseca, a predviđen rok za završetak radova je tri godine.

„Radi se o konzorcijumu koji dolazi iz Srbije, ne radi se ni o kakvoj stranoj kompaniji, domaća je operativa , to su ljudi koji imaju velikog iskustva. Niš će konačno dobiti akva – park na 5,4 hektara koji će imati sve sadržaje modernih akva parkova kavih imaju i evropske zemlje. Ovo je najveća investicija u 2022. godini, kazala je Sotirovski.

Sotirovski je istakla da je vrednost projekta milijardu i sedamsto hiljada dinara. Prema njenim rečima, to ce biti akva – park sa zatvorenim delom koji će raditi svih 12 meseci  u godini, a kada  govoroimo o ekonomskoj isplativosti, ono što je najvažnije, grad Niš će imati sadržaj kakav dolikuje velikim evropskim gradovima.

„Planirano je da izdvojimo velika sredstva za turizam jer zahvaljujući aerodroma Srbije u Nišu, spremamo se da posle Korone otvorimo vrata našeg Grada svim turistima, tako da smatramo da će nam akva -park i  te kako pomoći u turističkoj ponudi, ne samo Niša, već i Niške Banje koja će ovaj sadržaj da vrati na onu staru slavu nekadašnje treće po redu posećenosti Banje u Srbiji“, objašnjava Sotirosvki.

Aleksandar Obradović, predstavnik firme Alex E&C d.o.o ističe da će radovi krenuti do kraja ove godine, a ako sve ide po planu, akva park ćemo dobiti u naredne tri godine.

„Akva park se sastoji iz rekreativnih bazena, bazena sa talasima, lenje reke, tobogana , dečijeg igrališta. Po idejnom rešenju po kom smo dobili tender,  vidimo da je akva park na 5, 4 hektara i sadrži odrđene sadržaje za mlade, ali i za starije korisnike . Zatvoreni deo ima negde oko 500 i nešto kvdratnih metara bazena i spa centra i ozbiljan restoran.  Po našem ranijem iskustvu u letnjem periodu, takav jedan akva – park u letnjoj sezoni će zapošljavati oko stotinak ljudi, a u zimskoj sezoni oko 30 – 40. Sporazum je potpisan na 3 godine, ali to ne znači da ga mi nećemo završiti ranije ukoliko sve bude išlo po planu“, ističe Obradović.

Predsednik opštine Niška Banja Dušan Živković istakao je važnost ovog projekta koji se, prema njegovim rečima, dugo čeka u Niškoj Banji.

Ovaj projekat se čeka dugo u Niskoj Banji, ja kao neko ko živi i radi u Banji znam koliko je to važan projekat je će doprineti većoj posećenosti turista. Hoteli “Ozren” i “Srbija” dobili su novog vlasnika i da bi uskoro trebalo da počne nihovo renoviranje što će rešiti problem nedostka smeštajnih kapaciteta“.

Konzorcijum čine Alex E&C d.o.o. i Krip-inžinjering iz Beograda, Vodogradnja iz Pukovca koja nastupa sa firmom Vostok investments iz Subotice, radiće na prvoj fazi izgradnji akva parka u Niškoj Banji.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x