Potpisan ugovor o izgradnji obilaznice oko Novog Sada s mostom preko Dunava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracia
Podelite vest

U Novom Sadu je danas potpisan komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Novog Sada s mostom preko Dunava.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d. direktora JP “Koridori Srbije” Aleksandar Antić i potpredsednik kineske kompanije “China Road and Bridge Corporation”, Zhang Xiaoyuan.

Potpisivanju su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Ovaj most su gradski oci ucrtali u urbanističke planove davne 1963. godine, njegovo pominjanje je starije od Mosta slobode, samo što do sada nisu bili stvoreni uslovi za izgradnju. Zapadna obilaznica s mostom smanjiće pritisak na postojeće mostove i na Bulevar oslobođenja, a time će biti stvoreni neuoporedivo bolji uslovi za život građana”, rekao je Vučević.

Dodao je da država finansira ovaj projekat sa 175,5 miliona evra

Ana Brnabić ocenila je da je jasno vidljiva “infrastrukturna kičma” buduće Srbije, te da su obilaznica oko Novog Sada i novi most deo te “kičme”.”Gradimo 10 autoputeva, a plan je da do kraja sledećeg mandata izgradimo 650 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, što je više nego što je izgrađeno tokom 45 godina bivše Jugoslavije”, kazala je Brnabić.

Prema rečima Aleksandra Antića, reč je o veoma kompleksnom projektu koji podrazumeva mostovsku konstrukciju dužine 2.400 metara, od čega je 800 metara površina reke, a ostalo su pristupne saobraćajnice.

Otpravnik poslova Ambasade Kine Tijen Išu zahvalio je Vladi Srbije i Gradu Novom Sadu na “aktivnom unapređivanju” saradnje Kine i Srbije i poverenju ukazanom kineskim kompanijama.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x