Poverenica za zaštitu ravnopravnosti: Polise putnog osiguranja pod jednakim uslovima za sve!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube N1 video printscreen
Podelite vest

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uputila je danas preporuku osiguravajućim društvima u kojoj se navodi da prilikom zaklјučivanja ugovora o osiguranju za vreme boravka u inostranstvu treba da preduzmu sve mere kako bi se ugovori zaklјučivali pod jednakim uslovima za sve, bez obzira na godine starosti i pol građana.

Kako se navodi u saopštenju, preporučuje se da je pri određivanju premija i naknada iz osiguranja neophodno ženama i muškarcima obezbediti jednak tretman, bez diskriminacije.

Preporuka je upućena nakon što je poverenica došla do saznanja da pojedina društva za osiguranje uslugu putnog zdravstvenog osiguranja pružaju osobama isklјučivo do određenih godina starosti.

“Praksa je takođe pokazala i da pojedina društva za osiguranje premiju dobrovolјnog zdravstvenog osiguranja određuju u većem iznosu za žene nego za muškarce. Imajući u vidu važnost i značaj sistema osiguranja i usluga za bezbedno i sigurno putovanje svih građana i građanki, poverenica očekuje da će prilikom pružanja svojih usluga osiguravajuća društva poštovati antidiskriminacione propise i postupiti u skladu sa preporukom”, dodaje se.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x