Povorka podrške tužiteljkama završena ispred Tužilaštva u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu završena je današnja povorka podrške gradskim tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović koje su premeštene posle hapšenja šestoro ljudi zbog malverzacija u EPS-u koje su istraživale.

Advokat Ivan Ninić izjavio je ispred Tužilaštva da je “pravosuđe već dugo u veštačkoj komi i održava se aparatima”.

“Narod u Srbiji je gladan pravde. Smenjene tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović bivaju ponižene jer su pokazale lični integritet. Onaj ko je morao da reaguje je republički javni tužilac (Zagorka Dolovac) koji sedi ovde i ćuti”, rekao je Ninić u govoru i pokazao na zgradu Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj ulici.

Uz ocenu da “nema većeg truta i parazita” od Zagorke Dolovac rekao je Ninić i nastavio: “Došli smo da te probudimo i kažemo ti Zagorka: ‘Sram te bilo!’ “.

Izveštač Agencije Beta je javio da su se učesnici razišli posle povorke kojoj je u 15.00 sati uz blokadu ulice ispred Vlade Srbije prethodio skup advokata, drugih pravnika, političara i građana u znak podrške tužiteljkama.


Tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović nisu danas bile prisutne na protestu ispred Vlade Srbije.

Kako je za agenciju Beta objasnio advokat Ivan Ninić, tužiteljke se danas nisu pojavile kako skup ne bi bio politizovan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x