Požar na Vršačkom bregu je suštinski ugašen, vrši se dogašivanje (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

„Požar na Vršačkom bregu je suštinski ugašen, sada se borimo sa zaostalim panjevima, da se to zagasi, dežuraćemo još neko vreme da se vatra ne bi ponovo negde pojavila”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je obišao pripadnike Sektora za vanredne situacije, koji od juče popodne gase požar na severnoj strani brega.

„Podatak da smo u protekla 24 časa imali 151 požar na otvorenom, govori koliko smo neodgovorni i koliko će se ove stvari dešavati. Ovo jeste sezona požara ali to nije nikakvo opravdanje. Ponosan sam na sve pripadnike Sektora za vanredne situacije i pripadnike policije u Vršcu, naravno i na kolege iz komunalnog preduzeća “2. oktobar”, koji su dali sve od sebe i uspeli su puno da urade, ali ovo će se ponavlјati, ako ne budemo svi zajedno odgovorni”, poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da su vatrogasci-spasioci veoma dobro obučeni i opremlјeni, vozila su nova i potpuno ispravna, a što je najvažnije lјudi su veoma motivisani i  satima su, čitave noći i jutra, radili i gasili požar.

„Juče smo imali požar u Vršcu na 45 hektara i u Preševu na 50 hektara i ugasili smo i jedan i drugi. Setite se samo kolega iz Slovenije koji su požar gasili sedam dana. Čitav region gori. U Srbiji jeste daleko najbolјa situacija, jer su vatrogasci najbolјe obučeni i opremlјeni, a biće i još bolјe opremlјeni. Uvek ćemo voditi računa o njima. Država dobro radi i radi svoj posao”, rekao je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je Sektoru za vanredne situacije veoma značajna saradnja sa dobrovolјnim vatrogasnim društvima, da ga Vršac nema i da je razgovarano o potrebi njegovog formiranja.

Na severnoj strani Vršačkog brega gorelo je nisko rastinje i šuma. Vatrogasci su sinoć sprečili širenje požara ka repetitoru i vodotornju za snabdevanje vodom. Požar je gasilo 50 vatrogasaca-spasilaca sa 16 vozila iz Pančeva, Beograda, Zrenjanina i Novog Sada, deset pripadnika policije iz Vršca, kao i 10 radnika JKP “2. oktobar” sa dve autocisterne . U požaru niko nije povređen.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x