Poziv investitorima da se registruju za ponudu prvog srpskog digitalnog tokena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; Facebook Finspot
Podelite vest

Domaća startap kompanija Finspot danas je objavila beli papir (whitepaper) za prvi digitalni token koji je odobrila Komisija za hartije od vrednosti Srbije.

Kako je saopšteno, inicijalna ponuda digitalnog tokena pod nazivom Finspot faktoring token (FIN) počeće 15. juna u 9.00, i trajaće tokom naredne dve nedelje, odnosno do 28. juna u ponoć.

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je 27. maja Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.

Finspot poziva sve zainteresovane investitore da se registruju i otvore nalog na LINKU kao pripremni korak za inicijalnu ponudu FIN tokena.

“Kupovinom tokena i ulaganjem u investicioni indeks zapravo se ulaže u deo postojećeg portfolija otkupljenih faktura kompanije i stiče se pravo na garantovani prinos određen indeksom u koji je uloženo. Finspot koristi novac od ulaganja u portfolio da nastavi sa finansiranjem novih faktura, omogućavajući preduzećima bolji pristup finansiranju”, rekao je direktor kompanije Finspot Davor Papac.

On je naglasio i da se sav novac uložen u Finspot tokene koristi za finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća, čime se ovim firmama direktno pomaže da opstanu i finansiraju svoj rast, kao i doprinos celokupnoj privredi Srbije.

Finspot je fintech kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Srbije, posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine i za to vreme pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku.

Finspot su, kao inovativno rešenje do danas prepoznali, između ostalih, i Evropska banka za obnovu i razvoj, USAID, kao i Francusko – Srpska privredna komora.

Beli papir predstavlja dokument, sličan prospektu kod postupka izdavanja hartija od vrednosti, a koji je izdavalac obavezan da objavi i koji sadrži podatke o izdavaocu digitalne imovine, digitalnoj imovini i rizicima. Omogućava investitorima da donesu utemeljenu odluku o investiranju i procene rizike vezane za ulaganje u digitalnu imovinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x