Poznati dobitnici književne nagrade ‘Dragiša Kašiković’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Laguna video printscreen
Podelite vest

Izdavačka kuća “Srpska reč” saopštila je da je ovogodišnja književna nagrada “Dragiša Kašiković” dodeljena književniku Svetislavu Basari, profesoru beogradskog Pravnog fakulteta Zoranu R. Tomiću i satiričaru Radivoju Bojičiću.

U objašnjenju je navedeno da je Basara jedan od najznačajnijih, najčitanijih i najpoštovanijih savremenih srpskih književnika te da je podjednako zanimljivo čitati njegove priče, romane i kolumne.

Profesor Tomić je, kako je navedeno, jedan je od najvećih autoriteta pravne nauke u Srbiji i regionu, ali i zapaženi kolumnista i daroviti književnik, dok je Bojičić istaknuti srpski autor romana i priča, dramski pisac, scenarista, aforističar i dugogodišnji glavni i odgovorni urednik “Ježa”, najdugovečnijeg balkanskog i jedinog domaćeg štampanog satiričnog časopisa.

Nagrada “Dragiša Кašiković”, dodeljuje se od 1994. za visoke umetničke i naučne domete i širenje granica slobode stvaralaštva u oblastima književnosti, publicistike i aforistike, kojima se bavio istaknuti srpski politički emigrant i svestrani umetnik Dragiša Кašiković, navedeno je u saopštenju.

Dodelu prestižne nagrade prvi put je ove godine podržalo Ministarstvo kulture Srbije.

Nagrada, koju je ustanovila Izdavačka kuća “Srpska reč”, sastoji se iz plakete i novčanog iznosa, a dobitnicima će biti uručena u Udruženju književnika Srbije u petak, 17. juna.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x