Predsednik Crne Gore danas u Beogradu razgovara sa Vučićem i Orlićem

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Predsjednik Crne Gore printscreen
Podelite vest

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović razgovaraće danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem u sklopu prve zvanične posete Srbiji.

Milatović je u Beograd stigao juče posle podne, a na aerodromu “Nikola Tesla”  dočekao ga je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Predsednik Crne Gore je sinoć imao neformalnu večeru sa Vučićem i na Tviteru je napisao da je to bio otvoren razgovor o unapređenju odnosa Crne Gore i Srbije.

“Neformalna večera i otvoren razgovor o unapređenju odnosa Crne Gore i Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Jačanje saradnje naših država na političkom i ekonomskom planu važno je i za dobrosusedske odnose u celom regionu”, napisao je Milatović.

On je sinoć prisustvovao i svečanom prijemu u Crnogorskoj kući u Beogradu gde je, između ostalog, rekao da je revitalizacija političkih odnosa važna za unapređenje ekonomskih odnosa Crne Gore i Srbije.

Svečani doček je najavljen za danas u 10.00 ispred Palate Srbija.

Milatović je nedavno rekao da će u fokusu njegove posete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

On je za TV Crne Gore rekao da će najvažniji segment posete u biti ponovno upostavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora u Beogradu.

Tokom posete Milatović će položiti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali. Najavljeno je i da će položiti cveće ispred Oosnovne škole “Vladislav Ribnikar” gde je početkom maja ove godine ubijeno devetoro đaka i radnik obezbeđenja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x