Predsednik Srbije danas počinje konsultacije o budućem premijeru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 24.12.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic se obratio javnosti na konferenciji za novinare u Beogradu. (BETAPHOTO/EMIL VAS)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas počinje konsultacije o kandidatu za budućeg premijera, na osnovu rezultata izbora održanih 17. decembra

Kabinet predsednika Srbije je juče saopštio da je Vučić pozvao na konsultacije o kandidatu za predsednika vlade listu “Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi” i “Ruska stranka – Slobodan Nikolić”.

Na konsultacije,u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika je prvo pozvana lista koju predvodi Kamberi i okupljanja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe. Kamberijeva kao i Ruska lista su na decembarskim izborima nastupile kao manjinske i osvojili su po jedna poslanički mandat.

Predsednik Srbije, inače, posle svakog izbornog ciklusa, na konsultacije poziva predstavnike lista koje su postale parlamentarne, odnosno imaju narodne poslanike.

Skupštinu Srbije čine 250 poslanika a lista oko vladajuće Srpske napredne stranke je na decembarskim izborima osvojila 129 mandata tako da može i sama da formira vlast.

Opoziciona koalicija “Srbija protiv nasilja” ih je više puta optužila za izbornu kradju i tražila ponavljanje izbora a što je vlast negirala tvrdeći da time traže alibi za izborni poraz.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x