Predsednik Srbije odlikovao zaslužne pojedince i institucije povodom Dana državnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, među kojima su posthumno odlikovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova potpukovnik policije Veljko Radenović i Milutin Dobrić.

Vučić je istakao da je Srbija nezavisna zemlja, koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i budućnosti, zemlja mira i dostojanstva i jasnog sećanja na sve one koji su svojom krvlju i kostima to dostojanstvo i slobodu zauvek obezbedili.

Konačno je vreme da zahvalimo našim junacima, da ih se ne stidimo i da ih ne krijemo, već da otvoreno pred celim svetom kažemo koliko smo ponosni na njih, koliko ih volimo i koliko im se izvinjavamo što smo njihovo veliko delo u međuvremenu zaboravili, poručio je predsednik Srbije.

Potpukovnik policije Veljko Radenović, komandant policije, jedan od najvećih junaka srpske policije u sukobima na Kosovu i Metohiji, posthumno je odlikovan ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena za uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.

Zlatnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“, za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva odlikovan je posthumno Milutin Dobrić, pripadnik specijalne jedinice MUP-a Smederevo, učesnik u sukobima na Kosmetu, koji je u maju 1999. godine poginuo kada je vozilo u kojem se nalazio naišlo na protivtenkovsku minu koju su postavili šiptarski teroristi.

Predsednik Republike uručio je 88 odlikovanja za naročite zasluge koje su pojedinci i institucije ostvarili za Srbiju u oblastima javnih, privrednih, prosvetnih, kulturnih, sportskih i humanitarnih delatnosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x