Predstava ‘Tesla, svetlopis u vremenu’ za vikend u Teatrijum pozorištu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Predstava “Tesla, svetlopis u vremenu” biće igrana u Teatrijum pozorištu tokom vikenda na letnjoj sceni u atrijumu Kapetan-Mišinog zdanja u 21.00 čas.

Ove godine se obeležava 80 godina od smrti velikog naučnika Nikole Tesle, te se i ove sezone igra predstava koja je prethodne godine premijerno izvedena na pozornici Teatrijuma. Ona je ove godine gostovala na Viminacijum festu u Požarevcu, a glumica Vesna Stanković dobila je nagradu publike za glumicu večeri.

U predstavi “Tesla, svetlopis u vremenu” koja se bavi životom i delom Nikole Tesle, ideja je ponovo preispitivanje njegov lika i dela, kao i vremena i okolnosti u kojima je stvarao.

Radnja predstave se dešava u rodnoj Lici, u kući pronalazača i naučnika, zatim u Njujorku, na Longajlendu i u Teslinim snovima, a sama predstava je prikazana hronološki – različita razdoblja i doba njegovog života se logički prepliću u skladu sa povezanošću ideja.

Režiju potpisuje Miroslav Benka, a bogatu glumačku trupu, između ostalih, čine i Dragoslav Ilić, Milan Nikitović i Marko Jakšić, koji tumače Teslu u različitim životnim dobima, Vesna Stanković kao Teslina majka, Nenad Maričić, Nenad ćirić, Lepomir Ivković, i mnogi drugi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x