Predstavljena pesma i video-spot „Poleteo soko sivi“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube PGP RTS - Zvanični Kanal video printscreen
Podelite vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković prisustvovao je premijernom predstavljanju pesme i video-spota „Poleteo soko sivi“, u izvođenju glumca i pevača Milana Vasića.

Spot za pesmu, koji je sniman na Šar-planini, u Prilepcu – rodnom mestu Cara Lazara i Dečanima i koji beleži najlepše kadrove naše južne pokrajine, u potpunosti je pomogla i podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je podsetio na to da je Kancelarija pomogla da svetlost dana ugleda i pesma „Ja sam momče sa Kosova“, koju je takođe izveo Milan Vasić, a koja je odmah ušla u srce i dušu naroda ne samo u pokrajini, već i širom drugih krajeva Srbije i sveta.

On je naveo da je, pored svega značajnog što država radi na Kosmetu, podjednako važno to što se ulaže i u ovakve projekte, jer to predstavlja izgradnju duhovnih građevina koje ostaju iza nas, a koje natapaju i srce i dušu ne samo suzama, nego i radošću.

Vasić je rekao da je na ovaj način želeo da se oduži Kosovu i Metohiji za prelepo detinjstvo koje je tamo proveo, ali i da sačuva melodiku iz južne sprske pokrajine i dočara njene lepote.

Tekst za pesmu „Poleteo soko sivi“ napisao je Miroljub Jevtić, a kompozitori su Dragan Nikolić i Dejan Aksić, koji je radio i aranžman.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x