Pregovarački tim: Otpremnina za Fijatove radnike 790 evra po godini staža

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstscreen, RTV Kragujevac
Podelite vest

Za Fijatove radnike u Kragujevcu koji se budu opredelili za odlazak iz fabrike obezbedjena je otpremnina od 790 evra po godini staža, a imaće i naknadu od oko 17.000 dinara neto mesečno sa plaćenim doprinosima.

Kako je Beta saznala, u pregovaračkom timu koji je danas razgovarao sa predsednikom Srbije, za radnike koji odu sa otpremninom, a imaju od pet do 15 godina staža obezbedjena je i naknada sa plaćenim doprinosima u trajanju od šest meseci, a oni koji imaju više od 15 godina radnog staža na “birou” će primati naknadu u dužini od devet meseci.

Za 230 Zastavinih radnika koji su nastavili rad u Fijatu dogovorena je otpremnina od 500 evra po godini staža iz Zastave, uz 790 evra po godini staža u Fijatu.

Kako je Beti rečeno, 90 posto radnika je zadovoljno dogovorom u vezi sa visinom otpremnina i da je to opcija za koju će se opredeliti najveći broj radnika.

U pregovaračkom timu očekuju da će novac od otpremnina “leći” najverovatnije u četvrtak.

Betin izvor je procenio da će oko 200 radnika prihvatiti mogućnost da nastavi rad u drugim fabrikama u Kragujevcu i okolini i dodao da će se najmanje radnika opredeliti za odlazak na rad u Slovačku.

U pregovaračkom timu očekuju da se u ponedeljak preciziraju zaštićene grupe radnika koji će biti izuzete iz socijalnog programa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x