Prekršajni postupak protiv Mlađana Đorđevića zbog transparenta protiv Vučića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mlađan Đorđević Izvor: Facebook Покрет "Ослобођење"
Podelite vest

Šestorica pristalica pokreta Oslobođenje, na čelu s predsednikom Mlađanom Đorđevićem, pozvano je na ročište po prekršajnoj prijavi zbog „nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja“ tokom obeležavanja godišnjice početka NATO agresije na Srbiju 24. marta, saopšteno je iz ovog pokreta.

„Zbog širenja transparenta s likom Aleksandra Vučića i natpisom izdajnik, kao i zastave zločinačkog NATO-a precrtane ruskim antifašističkim simbolom, slovom Z, MUP je podneo zahtev za pokretanje postupka protiv šestorice učesnika naše akcije pred Prekršajnim sudom u Beogradu. Po njihovim tvrdnjama, ova akcija je uznemirila spokojstvo građana, čime smo prekršili član 8 Zakona o javnom redu i miru“, izjavio je ovim povodom Đorđević.

„Ovakav postupak vidimo kao novo ugnjetavanje slobode govora i političkog mišljenja od strane diktatora i mafijaša, šefa jajinačkog klana Aleksandra Vučića. Očigledno je da ga boli činjenica da se naš pokret, za razliku od ostalih somova, nije upecao na bućku zvanu lažni izbori, čime smo ostali među malobrojnima koji ugrožavaju legitimitet njegove vlasti. Nismo se prodali zarad poslaničkih mandata, skupštinskog restorana i privilegija, već nastavljamo da budemo snaga koja ga ugrožava, zbog čega nam treba stati na put svim sredstvima“, dodao je predsednik Oslobođenja i rekao da su zbog ove akcije učesnici već platili kazne zbog navodnog komunalnog prekršaja u iznosu od po 15.000 dinara.

Saslušanje pristalica ovog pokreta zakazano je za 19. oktobar u Prekršajnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Podsetimo, pokret Oslobođenje je nakon oduzimanja istog transparenta „izdajnik“ tokom akcije 2021. godine štampalo milion nalepnica iste sadržine koje su potom distribuirane širom Srbije.

„Odazvaćemo se pozivu suda, ali nećemo prestati da govorimo istinu o Vučićevoj izdaji i kriminalu. Očigledno je da ga nazivanje izdajnikom boli i smeta mu, kao i raskrinkavanje zločinačkih veza s inspiratorima bombardovanja poput Blera, Кlintona i Šredera. Кakva god bila presuda suda, mi ćemo nastaviti svoju borbu još jače i s još većom podrškom. Izdaja je ono što će srušiti ovu vlast“, zaključio je Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x