Prekršajni sud u Nišu dobio 20 zahteva policije i 127 zahteva učesnika protesta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

 Prekršajnom sudu u Nišu do sada je stiglo 20 zahteva policije za pokretanje prekršajnog postupka zbog organizovanja ekoloških protesta 4. i 11. decembra, a 127 gradjana je podnelo zahtev za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koji su im uručeni zbog ometanja saobraćaja tokom protesta.

Predsednik Prekšajnog suda Mišel Marković rekao je da su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti protiv 19 stanovnika Niša i jednog stanovnika Aleksinca, a medju 127 ljudi koji su podneli zahteve za sudsko odlučivanje 83 je iz Niša i 44 iz Aleksinca.

“Nijedna odluka još nije doneta, sudije rade na tome. Traže se dokazi, pa se pozivaju okrivljeni da se izjasne. To je zakonska procedura koja mora da se poštuje”, izjavio je Marković.

On je rekao da to nisu hitni postupci, već postupci kao i svi ostali. Marković je ranije podsetio da za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predvidja kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.

Medju gradjanima Niša koji su dobili prekršajni nalog zbog kretanja po kolovozu tokom ekoloških protesta nalaze se i dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović, profesorka Ekonomskog fakulteta i funkcionerka Dveri Tamara Milenković Kerković i profesor Fakulteta zaštite na radu Slobodan Milutinović, o čemu su Srbija Vesti pisale u tekstu “Prekršajna prijava i profesoru niškog Fakulteta zaštite na radu – kazna i za struku”.

Prekršajni nalozi su uručeni i predsednici niškog odbora Stranke slobode i pravde Jeleni Milošević i predsedniku Gradskog odbora Narodne stranke Djordju Stankoviću.

Svi su oni kazali da ih policija tokom protesta nije legitimisala i od Prekršajnog suda su zatražili objašnjenje kako su identifikovani i kako su se njihovi podaci poput matičnog broja našli u prekršajnim nalozima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x