Premijera dokumentarno-igranog filma “Knez Lazar”u Kruševcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Master Media 037
Podelite vest

Dokumentarno-igrani film “Knez Lazar” mladog kruševačkog reditelja Marka Marinkovića biće premijero prikazan u ponedeljak 27. juna u bioskopu “Kruševac” u 20 sati u okviru Vidovdanskih svečanosti. Sutradan, na Vidovdan, premijerno će biti prikazan u Ćupriji, a krajem avgusta i na festivalu dokumentarnog filma  “City Fest” u Nišu.

Od početne ideje za film o knezu Lazaru do realizacije prošlo je sedam godina, kaže za Srbija vesti Marko Marinković, a problem je, naravno, bio novac.

“Kad sam počeo film imao sam 23 godine, sada imam 30. Uglavnom su vrata zatvorena za mlade autore, iako je knez Lazar istorijska ličnost i kruševačka “priča”, nažalost morao sam da objašnjavam koliko je značajan. Za novac smo se snalazili putem intrnet kampanji, uz pomoć ljudi dobre volje, pomogla je i kruševačka dijaspora, ali je najvećim delom realizovan zahvaljujući entuzijazmu ljudi”, ističe Marinković

Samo snimanje filma trajalo je tri godine, a u ovom dokumentarno-igranom ostvarenju koje traje 90 minuta, o knezu Lazara govore istoričari, arheolozi, sveštenici, vojni analitičari i stručnjaci.

Po rečima Marinkovića, “Knez Lazar” će, osim u Kruševcu,  premijerno biti prikazan u Ćupriji i to na Vidovdan 28. juna, a u dogovoru sa producentom “City Grupe”, Oliverom Paunovićem, ljubitelji dokumentarnog filma u Nišu moći će da vide ovo ostvarenje krajem avgusta, kada će četvrti put za redom biti organizovan “City Fest”.

“Imam veliko poverenje u mlade reditelje i  radujem se što će se Marinkovićev film naći na repertoaru ovogodišnjeg “City Festa”. Mislim da će  izazvati veliko interesovanje Nišlija, a uvek je dobro podsetiti se srpske istorije, kneza Lazara i njegovog prestonog grada Kruševca”, kazao je Oliver Paunović Srbija vestima.

Paunović je  festival dokumentarnog filma City Fest najavio za kraj avgusta, prošlogodišnji je održan u Parku Sveti Sava, uz pokroviteljstvo Gradske opštine Medijana i Grada Niša.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x