Premijera dokumentarnog filma “To je Toma” u Subotici i Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: City Grupa promo
Podelite vest

U petak 23. decembra u Subotici će premijerno biti prikazan dokumentarni film “To je Toma”, producenta Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića. Sutradan, u subotu 24. decembra, u okviru programa Europa Cinemas film će biti prikazan i u Kulturnom centru Novog Sada.

„To je Toma“, dokumentarni film o srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, o čoveku koji je večita inspiracija mnogih, Tomi Zdravkoviću  premijerno je prikazan u Aleksincu, 20. novembra prošle godine, na dan rođenja velikog muzičkog umetnika.

Dugometražni dokumentarni film obiluje mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine višedecenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma. Produkciju filma potpisuje niška produkcija, City Grupa.

„Mislim da je “Toma” jedan od mojih najboljih filmova. Film je emotivan, ali i edukativan za mlađu generaciju. Veliki je poduhvat raditi dokumentarac o tako velikom estradnom umetniku sa bogatom karijerom. Mi sigurno nismo mogli da kroz film ispričamo sve, ali smo napravili ostvarenje sa svedočanstvima onih koji su ga poznavali, kroz koja ćete shvatiti ko je bio Toma Zdravković. Dodatno film oplemenjuju igrane strukture koje iz sasvim jednog novog ugla otkrivaju nove aspekte njegovog života i stvaralaštva“, ističe  producent Oliver Paunović.

U ovom dokumentarno-igranom ostvarenju učestvuju Zoran Kalezić, estradni umetnik i Tomin kum, Nikola Kankaraš, novinar i autor knjige o Tomi Zdravkoviću, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, Rade Brajović, nekadašnji urednik „Večernjih novosti“, prof. Dalibor Stamenković, muzički poznavalac i vlasnik celokupne kolekcije nosača zvuka Tome Zdravkovića, Blažo Petrov, pevač i organizator memorijalnih koncerata posvećenih Tomi Zdravkoviću, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić, estradni umetnik Hasan Dudić, kao i Tomina udovica Gordana Zdravković.

Film će premijeru imati u Subotici, u petak 23. decembra u 18 sati u bisokopu Art Luftika koji se nalazi na Trgu žrtava fašizma 5.  Sutradan, u subotu 24. decembra, takođe od 18 sati biće prikazan u Kulturnom centru Novog Sada u ulici Katolička porta broj 5.

 

 

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x