Premijerka Ana Brnabić i ministri čestitali Božić

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Premijerka Ana Brnabić čestitala je danas Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, sveštenstvu SPC i vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

„Godinu za nama obeležili su nestabilnost, brojni izazovi i iskušenja za našu zemlju i sve ljude. Zato, želja mi je da ovaj Božić označi početak godine koja će svima nama doneti mir, spokoj i ljubav.

Najradosniji hrišćanski praznik simbol je snažne vere u ljude, u dobrotu, i daje nam snagu i nadu da prebrodimo izazove sa kojima se suočavamo. Čestitam vam Božić i želim da praznik provedete sa porodicama i najmilijima u miru, ljubavi i spokoju.

Mir Božiji, Hristos se rodi!”.

Čestitku je uputio i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je ocenio da su Badnji dan i Božić “dani radosti i porodične sreće jer slavimo rodjenje, kao simbol početka i vere u život”.

“Imamo razloga da se radujemo, Srbija je najlepše mesto na svetu, a svi zajedno je iz dana u dan činimo još lepšom i uspešnijom. Ali imamo i razloga da još više budemo posvećeni jedni drugima, našim porodicama i našoj zemlji, a u tome će nas najbolje voditi duh i snaga velikog praznika. Mir božji, Hristos se rodi”, stoji u čestitki ministra spoljnih poslova.

Patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i vernicima SPC praznik je čestitao i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić koji je poželeo da predstojeći Božić “osnaži mir, solidarnost i ljubav medju ljudima”.

“Neka nam radosni praznik svima ulije snagu da se zajednički izborimo sa svim izazovima, posvećeni isključivo dobrobiti naše otadžbine i boljoj budućnost za svu njenu decu”, naveo je predsednik parlamenta a preneo njegov kabinet.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x