Pretpremijerom filma ‘Trag divljači’ otvoren Leskovački internacionalni festival filmske režije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Leskovački internacionalni festival filmske režije “Liffe” otvoren je sinoć u Narodnom pozorištu u Leskovcu i trajaće do srede 20. septembra, a filmski program otvoren je pretpremijerom srpskog filma “Trag divljači” reditelja Nenada Pavlovića.

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić, organizator festivala, rekla je na otvaranju 15. izdanja tog festivala da je za njih koji rade na realizaciji svaki novi festival sam po sebi jubilej, praznik umetnosti i kulture, navodi se u saopštenju.

“Takvim ga čine naši gosti – vrhunski reditelji, scenaristi, glumci, producenti iz regiona, koji dokazuju da je Leskovački internacionalni festival filmske režije izrastao u jedan od najprestižnijih kulturnih događaja u Srbiji”, kazala je ona.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je da su kao lokalna samouprava ponosni što mogu da stanu iza jednog takvog dogajdaja i da su danas tu sa njima neki od najeminentnijih umetnika sa domaće i regionalne filmske scene, zbog čega čine da Leskovac bude “grad glamura, centar kulture i najviših dometa filmske umetnosti”.

Cvetanović je uručio nagradu “Živojin Žika Pavlović” ovogodišnjem laureatu, reditelju Milču Mančevskom, koga je publika nagradila burnim ovacijama.

Drugog festivalskog dana danas, u petak 16. septembra, publika će u Narodnom pozorištu Leskovac moći da pogleda dva ostvarenja iz glavnog takmičarskog programa: “Sestre” makedonske rediteljke Dine Dume u 19 časova, i “Stric” Davida Kapca i Andrije Mardešića iz Hrvatske u 21 čas.

U dvorani Leskovačkog kulturnog centra od 21 sat na programu je film “Kelti” Milice Tomović, koji se prikazuje u okviru selekcije “Divlji film”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x