Prezentacija koncepta pamentih gradova (smart city) na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Inovacioni biznis centar Zlatibor, uz podršku opštine Čajetina i u saradnji sa G4S kompanijom u utorak, 6. juna 2023. godine organizuju prezentaciju koncepta smart city-a.

Poziv za učešće otvoren je za sve kompanije, udruženja građana i neformalne grupe, predstavnike državnih organa, organizacija, i institucija iz svih oblasti, kao i pojedince.

Кoncept pametnih gradova (smart city) predstavlja nastavak tehnološkog razvoja novog doba koji podrazumeva implementaciju inovativnih elemenata, procesa i sistema sa težnjom ka apsolutnoj digitalizaciji urbanih sredina.

Ideja koja je, kod nas, još uvek u razvoju, jeste da, urbane celine, spojem informatičke i komunikacijske tehnologije u različitim infrastukturnim sistemima postignu nivo maksimalne efikasnosti, održivosti i sigurnosti.

Senzori, mreže, analitički alati koji prikupljaju i obrađuju različite podatke iz oblasti saobraćaja, energetike, upravljanja otpadom, stanja u oblasti životne sredine, zdravstene zaštite i kvaliteta života građana čine okosnicu koncepta smart city. Ovako prikupljeni podaci predstavljaju inicijalni signal za reakciju nadležnih službi koje za rezultat treba da imaju obezbeđivanje uslova za život građana na najvišem nivou.

Edukacija u ovoj oblasti biće od pomoći i za planiranje budućnosti, ne samo pojedinca, porodice, već i aktivnosti u privredi i društvu uopšte.

Prezentacija se održava u konferencijskoj sali IBC Zlatibor, a prijave za učešće se primaju putem linka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x