Prijavi se na Kurs rezervnih oficira – postani vojni pilot

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: screenshot mod.gov.rs
Podelite vest

Mladićima i devojkama do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta prvi put do sada se pruža mogućnost da postanu oficiri roda avijacije i steknu zvanje vojnog pilota.

Prvi korak do tog cilja oni mogu učiniti već danas podnošenjem prijave za Kurs slušalaca rezervnih oficira roda avijacije u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu e-uprave.

Kandidati koji zadovolje opšte uslove biće upućeni na medicinske i psihološke provere, a potom na selektivnu padobransku i letačku obuku. Oni koji budu izabrani da pohađaju Kurs slušalaca rezervnih oficira, proći će šestomesečnu opštu vojnu obuku sa određenim elementima letačke obuke i steći mogućnost da postanu potporučnici Vojske Srbije roda avijacije.

U jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane budući potporučnici nastaviće letačku obuku do sticanja zvanja vojnog pilota.

Mesto u kokpitu Miga-29, Mi-35, H-145 i ostalih vazduhoplova Vojske Srbije očekuje one koji imaju želju da stanu u plavi stroj i predispozicije za jedno od najcenjenijih zanimanja u našoj zemlji.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart 2022. godine. Više informacija o uslovima i načinu konkurisanja možete pronaći na sledećem linku: OVDE

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x