Princ Petar Karađorđević “abdicirao” u ime brata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Телевизија Храм video printscreen
Podelite vest

Princ Srbije i Jugoslavije Petar Karađorđević saopštio je danas da je “abdicirao” i svoja potencijalna prava preneo na brata kraljevića Filipa.

“U interesu dinastije je da princ naslednik sa svojom porodicom živi u Srbiji, među našim narodom. A moj brat kraljević Filip je svoj život i život svoje porodice vezao za našu Otadžbinu, u kojoj se nakon devet decenija rodio i prvi muški član dinastije Karađorđević, naslednik mog brata, kraljević Stefan”, naveo je Petar Karađorđević u saopštenju.

On je dodao da svoj život nastavlja u Sevilji, kao i da se ne odriče prava koja proističu iz prava na nasleđe imena, člana kraljevskog doma, titule Karađorđevića i drugih prava i obaveza koja zakon i tradicija daju i nalažu članu porodice.

“Odričem se svih prava i prerogativa koji mi pripadaju po osnovu prvorodstva u lozi starešine kraljevskog doma Srbije i Jugoslavije. Činom abdikacije odričem se za sebe i sve svoje potomke koji su rođeni ili će tek biti rođeni u bračnoj vezi ili izvan bračne veze”, dodao je Petar Karađorđević.

On je dodao da je o svojoj “nepokolebljivoj odluci” zvanično obavestio i oca, princa Aleksandra i patrijarha SPC Porfirija.

Petar A. Karađorđević je najstariji sin princa Aleksandra i princeze Marije Bregance, kao i unuk Petra Drugog Karađorđevića, poslednjeg kralja Jugoslavije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x