Privedeno dvoje aktivista na Šodrošu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Dvoje aktivista koji su se sukobili sa policijom na novosadskom Šodrošu privedeni su danas, nakon pokušaja da probiju kordon policije.

Stotinak policijaca jutros oko šest sati, u opremi za razbijanje demonstracija, pojavilo se na Šodrošu, gde kineski radnici od jutros obaraju stabla, čemu se aktivisti protive.

Kako javlja reporter agencije Beta, jedan od aktivista nešto pre devet sati, pokušao je da probije kordon policije zbog čega ga je policija oborila na zemlju, što je izazvalo koškanje među policijom i aktivistima.

Još jedna aktivistinja pokušala je da probije kordon, a zatim su njih dvoje privedeni.

Ostatak aktivista pokušao je da spreči policijsko vozilo da krene, ležeći na putu, ali ih je policija brzo rasterala i aktivisti su odvezeni.

Aktivisti koji se protive izgradnji mosta na toj lokaciji, od juna su na Šodrošu, gde su podigli kamp nakon početka nenajavljene seče dvadesetak stabala.

Jedan od najvažnijih razloga za protivljenje tom “glomaznom projektu” na tom delu Dunava je, kako tvrde, nepostojanje Studije za procenu uticaja na životnu sredinu, iako je zakonom obavezujuća.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x