Privredne komore Srbije i Kosova u četvrtak u Skoplju o uklanjaju prepreka privrednoj saradnji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS logo
Podelite vest

Prvi sastanak timova privrednih komora Srbije i Kosova o prevazilaženju administrativnih barijera u ekonomskoj saradnji biće u četvrtak, 30. marta, u Skoplju, najavila je Privredna komora Severne Makedonije (PKSM).

Taj sastanak će se, po najavi, “odvijati utvrđenom dinamikom” radi što bržeg rešavanja svih spornih pitanja u vezi s administrativnim barijerama koje koče ekonomsku saradnju Srbije i Kosova.

U pregovačkom procesu za prevazilaženje administrativnih barijera u ekonomskoj saradnji Srbije i Kosova posredovaće savetnice predsednika PKSM Branka Azeskog: Elena Milevska Štrbevska i Jadranka Arizankovska.

PKSM je u najavi navela da je usaglašavanje spornih pitanja u trgovinskoj saradnji Srbije i Kosova “izuzetno važno ekonomsko, ali i političko pitanje zbog toga što može dovesti do normalizacije odnosa između ove dve zemlje, kao novog iskoraka u odnosima zategnutim decenijama”.

Ističe se da već postoje potpisani sporazumi koji treba da obezbede osnovu i instrumente za značajno unapređenje konkurentnosti, ekonomske kohezije i povezanosti čitavog Zapadnog Balkana.

Da bi se otklonili svi nedostaci koji se javljaju u trgovini, dodaje se, “sada je pravo vreme da se povuku mudri potezi u pravcu intenziviranja regionalnih integracija i trgovinske saradnje, što će obezbediti ekonomski prosperitet obe zemlje, ali i Zapadnog Balkana kao celine”.

“Zato je za početak potrebno ukloniti sve administrativne barijere i stvoriti uslove za unapređenje ekonomske saradnje ako želimo da strani partneri i međunarodne institucije vide region kao prosperitetnog budućeg političkog i ekonomskog partnera”, istakla je PKSM

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x